De kans is zeer groot dat je al eens hebt gehoord over de all on 6 behandeling. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een porseleinen brug waarbij er zes implantaten worden voorzien. Er bestaat in de praktijk echter ook zoiets als een all on 4 behandeling. In de basis zijn beide behandelingen nagenoeg hetzelfde. Het belangrijkste verschil heeft te maken met het feit dat er in het eerste geval gebruik wordt gemaakt van zes implantaten terwijl er in het tweede geval gebruik wordt gemaakt van vier implantaten. Aan welke behandeling jij precies behoefte hebt zal altijd worden bepaald aan de hand van de situatie en uiteraard de staat van je gebit. Wil je hier alles over te weten komen? Dan is het zonder meer interessant om ook de onderstaande informatie door te blijven nemen.

Wat maakt all on 4 nu precies zo populair? 

Er kan worden vastgesteld dat de populariteit van de all on 4 behandeling in de praktijk door de jaren heen aanzienlijk is toegenomen. Dat is het gevolg van het feit dat het een unieke oplossing betreft welke de voordelen combineert van enerzijds een vaste brugconstructie en anderzijds een directe plaatsing van implantaten. In eerste instantie zullen de resterende tanden in de bovenkaak worden verwijderd. Vervolgens zullen er tijdens dezelfde behandeling vier implantaten in de kaak worden ingebracht. De implantaten worden uiteraard zeer precies geplaatst. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een 3D scan welke wordt gemaakt van de kaak. Er is geen behoefte aan bijkomende botopbouw of een zogenaamde sinuslift. Dit zorgt ervoor dat je dezelfde dag nog kan rekenen op een tijdelijk, vast gebit welke zich afstemt op in dit geval aldus vier implantaten.

Hoelang duurt het genezingsproces?

Indien je een all on 4 behandeling wenst te laten uitvoeren moet je uiteraard rekening houden met een bepaalde genezingsperiode. In principe geldt hiervoor een periode van zo’n vier à zes maanden. Wanneer deze periode achter de rug is zal je kunnen vaststellen dat het gebit kan worden vervangen door een porselein brugconstructie. Deze wordt op de implantaten geschroefd waarbij er uiteraard een optimale stabiliteit en esthetiek wordt gerealiseerd.

Voor heel wat mensen een uitstekende oplossing

Het komt in de praktijk vrij vaak voor dat mensen geconfronteerd worden met bepaalde problemen met hun gebit. Deze problemen zijn het gevolg van het feit dat ons gebit continue wordt blootgesteld aan bepaalde bedreigingen. Denk hierbij niet alleen aan de impact van de voedingswaren die we eten, maar ook aan deze van de dranken die we drinken. Niet alleen de uitstraling, maar ook de kwaliteit van ons gebit kan daardoor sterk worden beïnvloed. Dat is uiteraard vervelend.

Het ondergaan van een all on 4 behandeling zorgt er niet alleen voor dat de uitstraling van je gebit terug optimaal wordt, daarnaast zal je eveneens tot de vaststelling komen dat ook je kauwvermogen terug geoptimaliseerd zal worden. Ondervind je met andere woorden nu regelmatig hinder tijdens het eten van bepaalde maaltijden? Dan zal een all on 4 behandeling daar verandering in brengen. In ieder geval is deze behandeling dus zeker het overwegen waard.