Als je wel eens in de sportschool bent geweest, heb je vast en zeker veel gewichten voorbij zien komen. Veel van deze gewichten zijn heel belangrijk voor het ondernemen van een zware oefening. Daarnaast kun je met veel gewichten ook een lichte oefening uitvoeren en zijn ze voor van alles te gebruiken. Wil jij thuis aan de slag met bepaalde oefeningen? Dan moet je natuurlijk bepaalde gewichten aanschaffen, maar welke heb je precies nodig? Het is sowieso handig om een dumbbell te kopen, hiermee kun je namelijk bijna iedere spieren groep trainen. Daarnaast is een kettlebell ook erg handig om te gebruiken, maar wat is dit precies?

 

Een kettlebell is een stalen bal met hieraan een handvat. Je kunt met een kettlebell ontzettend veel doen en je kunt hierbij vooral denken aan dynamische trainingen, maar ook krachttrainingen. Veel sporters gebruiken dit gewicht en zien de voordelen hiervan in. De verschillende kettlebells verschillen van elkaar in gewicht, maar ook in materiaalkeuze. Wil jij ook weten wat de voordelen zijn van trainen met dit gewicht? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Compound oefeningen

De meeste mensen zoeken naar oefeningen, waarmee ze het hele lichaam kunnen trainen. Hiermee bedoelen we natuurlijk iedere spiergroep in het lichaam, maar dit is heel ingewikkeld. Met de meeste gewichten is het namelijk niet mogelijk om meerdere spiergroepen te trainen, maar met een kettlebell is dit gelukkig wel mogelijk. Je kunt gemakkelijk het hele lichaam trainen en dit doe je met de compound oefeningen. Bij deze oefeningen worden er meerdere spiergroepen tegelijk aan het werk gezet. Je kunt op deze manier je armen trainen, maar natuurlijk ook je schouders en je buikspieren. Met deze oefeningen komt jouw hele lichaam in beweging en dit betekent ook dat je meer calorieën kunt verbranden.

Sterkere buikspieren met behulp van kettlebell

 

Deze oefeningen met een kettlebell kunnen er ook voor zorgen dat jij sterkere buikspieren krijgt. Heb jij altijd al een sixpack willen hebben? Dan is het handig om met dit gewicht te trainen, zodat jouw buikspieren vele malen sterker kunnen worden. Dit gewicht is tijdens een oefening niet stabiel en beweegt heel veel mee. Dit zorgt ervoor dat jij je buikspieren constant moet aanspannen en dat is natuurlijk heel erg fijn. Daarnaast kun je met een kettlebell ook je conditie flink verbeteren.

Online bestellen

Wil jij ook een kettlebell hebben, zodat je thuis beter kunt sporten? Kijk dan eens op het internet en zoek een aanbieder uit die dit ook in het aanbod heeft. Bij het kopen van een kettlebell is het van belang dat je kijkt naar de verschillen. Vaak heeft iedere variant een speciaal gewicht en je moet hier goed rekening mee houden. Als je nog niet veel oefeningen hebt gedaan, is het onverstandig om een zware kettlebell te kopen. Je kunt beter licht beginnen, zodat je ook daadwerkelijk kunt wennen aan de oefeningen. Bestel de gewichten die je nodig hebt en laat deze ook snel bij je thuis bezorgen.