Als jij op zoek bent naar acupunctuur Alkmaar, dan kom je ongetwijfeld veel praktijken tegen. Door de stijgende populariteit van alternatieve geneeswijzen in Nederland, komen er ook meer behandelaars. Daarnaast zie je in de maatschappij een steeds breder draagvlak voor alternatieve geneeswijzen en steeds meer nieuwe vormen ontstaan. Denk aan nieuwe vormen van therapie zoals neurofeedback of behandelingen van een orthomoleculaire therapeut. Acupunctuur is echter één van de oudste alternatieve geneeswijzen en geneesmethodes in het algemeen. Waarbij sommige mensen erover spreken dat acupunctuur 2.500 jaar oud, zijn er ook bronnen die nog verder teruggaan en het hebben over 4.000 of zelfs 10.000 jaar oud.

Is acupunctuur een erkende geneesmethode?

Een behandelaar voor acupunctuur Alkmaar kan het je meteen vertellen, acupunctuur is voor meerdere aandoeningen een door de WHO (World Health Organisation) erkende behandeling. Ook veel andere bronnen, denk aan informatieve websites over ziektes of verloskundige praktijken geven advies over acupunctuur. Denk aan acupunctuur als een aanvullende behandeling bij chemotherapie of acupunctuur als methode om vrouwen te helpen om zwanger te worden. Wil jij meer weten over acupunctuur, dan kun je gerust contact opnemen met een acupunctuur Alkmaar praktijk of een acupuncturist elders in het land. Wanneer je onder behandeling bent in het ziekenhuis, overleg dan ook eens met je arts wat acupunctuur als aanvulling kan bieden op de reguliere geneeskunde. Je kunt met acupunctuur bijvoorbeeld proberen pijn te verzachten of andere klachten van geneesmiddelen te verminderen.

Kun je een behandelaar voor acupunctuur Alkmaar vertrouwen?

Een goede behandelaar zal jou een goede behandeling kunnen geven. Je moet echter weten dat acupuncturist een vrij beroep is. Iedereen mag zich een acupuncturist noemen. Als jij zoekt naar acupunctuur Alkmaar, dan kan het dus zijn dat er praktijken tussen staan van mensen die niet eens een opleiding hebben. Om te voorkomen dat jij door een ongekwalificeerde behandelaar behandeld wordt, zijn er keurmerken en verenigingen. Door te letten op deze keurmerken weet je dat de praktijk voor acupunctuur Alkmaar die jij bezoekt professioneel, hygiënisch en vakkundig werkt.

Welke beroepsverenigingen voor acupunctuur zijn er?

Voor acupunctuur bestaan er meerdere beroepsverenigingen en keurmerken. Om je de belangrijkste te noemen, volgen de drie die je vaak tegenkomt als je zoekt naar een praktijk, zoals een behandelaar voor acupunctuur. De eerste is NVA, de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur, deze in de jaren 70 van de vorige eeuw opgerichte vereniging is één van de grootste beroepsverenigingen voor acupunctuur in Nederland. Wanneer een praktijk voor acupunctuur Alkmaar het logo van de NVA toont, dan weet je dat het een professionele behandelaar is. Naast de NVA zijn er nog twee belangrijke instanties.

Acupunctuur Alkmaar met Zhong en NAAV keurmerk

De Zhong, Nederlandse Vereniging voor traditionele Chinese Geneeskunde, is een bredere beroepsvereniging dan alleen voor acupunctuur. Deze vereniging zie je ook bij behandelaars met kruiden (waaronder moxatherapie), de Qi-gong therapeut en Tuina of Shiatsu masseur. Deze vereniging is jonger, maar bestaat ook al sinds 1993. Tot slot is er de NAAV. De NAAV staat voor Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging, hierbij ligt de nadruk op artsen. Zij hanteren dezelfde strenge eisen als de KNMG (Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Geneeskunst). Wanneer je deze keurmerken in de gaten houdt, dan weet je dat de kans groot is dat je bij een goede acupunctuur Alkmaar behandelaar terecht komt. Kijk voor meer informatie op Acupuncturistenoverzicht.nl.