Gewonnen bij een gokautomaat na wat dollars uitgegeven te hebben. Je denkt dat de machine geluk voor je heeft en je koopt nog wat tokens om te gokken. Je hebt pech en wint niet. Waarschijnlijk denkt u erover om nog wat tokens te kopen, en dan nog wat, en aan het eind verliest u zelfs uw winst. De volgende dag wat meer, dan meer en meer, en dit lijkt gewoon een eindeloos patroon.

Nu ben je verslaafd. Ja dat klopt! De term verslaving werd vroeger gebruikt voor de verslaving aan chemische stoffen zoals alcohol, nicotine of drugs. Met nieuw onderzoek naar hoe onze hersenen functioneren, zijn er bevindingen die stellen dat veel stoffen verslavend kunnen zijn, ook al zijn ze niet chemisch van aard. Een van die verslavingen is de gokverslaving. Het lijkt erop dat verslaving het gevolg is van het plezier dat wordt verkregen door het misbruiken van een stof, maar verslaving kan beginnen vanwege een depressie of een soort emotioneel probleem. De redenen zijn talrijk en ze zijn verschillend en uniek voor elke verslaafde.

Gokverslaving of pathologisch games spelen wordt vaak een verborgen ziekte genoemd. Omdat er geen fysieke symptomen zichtbaar zijn, verwijst de American Psychological Association naar gokverslaving als een psychische stoornis omdat er geen impulscontrole over is. Er zijn twee soorten gokverslavingen, de ene is actiegokken en de andere is escape-gokken. Actiegokken is wanneer een gokker verslaafd is aan zijn opwinding om risico’s te nemen. Actiegokkers zijn meestal bezig met het spelen met anderen om te bewijzen dat ze een winnaar zijn. Escape-gokken is te wijten aan een onbalans in de geest van een persoon of wanneer hij emotioneel gekwetst is. Zulke gokkers spelen liever alleen. Ze zitten meestal bij de gokautomaat of spelen blackjack. Ze houden er niet van dat anderen met hen spelen of ze willen niemand om zich heen. Het is gebleken dat de tieners meer dan drie keer kans hebben om het slachtoffer te worden van een gokprobleem in vergelijking met volwassenen. Het is dus noodzakelijk om hen op jonge leeftijd zelf bewust te maken van de gevaren van een gokprobleem.

Er zijn fasen van gokverslaving. Eerst komt de winnende fase waarin gokkers vaak een groot bedrag winnen of een paar keer winnen. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat ze meer winnen omdat ze trots beginnen te worden op hun winnende vermogen. Als gevolg hiervan kunnen ze ervoor kiezen om het inzetbedrag te verhogen. Dan komt de verliesfase, wanneer gokkers al hun geld beginnen te verliezen.

Neem geen gok meer in het leven. Krijg vandaag nog de hulp die je nodig hebt. Waarom geen kans maken op een beproefde aanpak? Hypnotherapie is misschien niet het eerste waar u aan denkt als u eraan denkt om uw gokken onder controle te krijgen, maar het is meer dan waarschijnlijk uw beste gok. Je kunt tegenwoordig zelfs Hypnose-downloads krijgen, zodat je de gewenste resultaten kunt krijgen in het comfort van je eigen huis en in je eigen tempo. Doe vandaag iets anders – krijg de resultaten die u nodig heeft en verdient.