Als je denkt aan gehoorbescherming, is de kans groot dat je gelijk denkt aan gehoorapparaten. Niet gek, want deze termen hebben natuurlijk met elkaar te maken. Toch is gehoorbescherming verstandig om simpelweg je gehoor te beschermen. Je hoeft dus niet slechts gehoorbescherming te dragen als je last hebt van gehoorverlies: je kunt ook gehoorbescherming aanschaffen om gehoorverlies te voorkomen. Je weet wat ze zeggen: voorkomen is beter dan genezen. Gelukkig zijn er ook goedkope gehoorapparaten en hoef je niet de duurste van de duurste te kopen. Je hebt verschillende hoortoestellen producten die verkrijgbaar zijn in diverse winkels. In dit artikel bespreek ik waarom het dragen van gehoorbescherming handig kan zijn voor verschillende doeleinden. Logischerwijs zal ik ook zeggen wat voor soort gehoorbescherming je dan het beste kunt aanschaffen, 

Geluid

Zoals ik al zei heb je veel verschillende hoortoestellen producten. De kans is groot dat je hieraan denkt als je ‘geluid’ leest. Toch hoef je niet direct een gehoorapparaat aan te schaffen. Als het slechts gaat om de bescherming van je gehoor tegen harde of onaangename geluiden, dan kun je gaan voor oordoppen of oorproppen van kunststofschuim. In plaats van goedkope gehoorapparaten, kun je ook een set van deze oordopjes dragen. Let wel op: deze oordopjes zijn vooral bestemd voor eenmalig gebruik tijdens bijvoorbeeld een feest of festival.

Zwemmen

Water in je oor, wie heeft er nog nooit last van gehad? Als er water in je oor zit, zorgt dit voor irritatie. Ook hoor je tijdelijk een stuk slechter. Dit kun je voorkomen! Hier hoef je geen verschillende hoortoestellen producten voor aan te schaffen, maar je kunt gewoon speciale oordopjes voor het zwemmen dragen. 

Vliegen

Ook tijdens het vliegen is oorpijn goed mogelijk. Wat dan helpt is geeuwen, kauwgom kauwen en veel slikken. Daarnaast kun je ook nog gebruik maken van neusdruppels of -spray als je last van je oren blijft houden.