Vergaderruimte huren

Sommige van ons kunnen vele uren per dag soms in een vergadering zitten. Hierdoor is het belangrijk dat een vergaderruimte voldoet aan een aantal belangrijke zaken. De vergaderruimte is een echte werkplek geworden waar we comfortabel moeten kunnen zitten en waar we goed en efficiënt in kunnen werken en vergaderen. Het interieur is een belangrijk onderdeel hiervan. Er moeten goede meubels aanwezig zijn zoals tafels en stoelen. Stoelen kunnen belangrijker zijn dan u denkt. Ervaring heeft ons geleerd dat lange periodes achter elkaar zitten niet gezond is. Om zo goed mogelijk in deze behoefte te voorzien is het belangrijk dat er goede ergonomische stoelen worden gekozen, zeker als er veel vergaderd wordt. Verder is het belangrijk dat de tafel of tafels de juiste hoogte heeft. De hoogte is over het algemeen afhankelijk van de persoon die eraan zit dus ga voor een goede middenweg.

Kleuren

Kleuren zijn van groot belang hoe mensen zich voelen en wat voor uitstraling de ruimte krijgt. Hier is over de jaren heen aardig wat onderzoek in gedaan en daar zijn bepaalde conclusies uitgekomen. Blauw geeft een kalme en productieve uitstraling. Dit geeft ook het effect dat er extra zonlicht in de ruimte is waardoor het ook weer wat ruimtelijker wordt. Probeer de kleuren van de ruimte op elkaar aan te laten sluiten, neem bijvoorbeeld verschillende aardetinten of blauw/grijs tinten. Blauw en grijs sluiten altijd goed op elkaar aan.

Ook kan rood veel effect hebben. Rood is een goede kleur om te gebruiken in ruimtes waar over het algemeen korter vergaderd wordt. Rood geeft een prikkelend en stimulerend effect waardoor je optimale resultaten kan boeken in korte vergaderingen.

Daglicht

Daglicht geeft een mooie, frisse uitstraling aan een vergaderruimte en zorgt er ook voor dat mensen geconcentreerd blijven. Zoals net all was aangegeven kan je met de kleur blauw de illusie wekken dat er meer zonlicht is dan dat er eigenlijk is. Als er weinig of geen zonlicht in de vergaderruimte is, is dit echt aan te raden. Daglicht heeft een gezonde werking op onze geest.

Zakelijk of informeel?

Afhankelijk van de branche kan er ook gekozen worden voor een informelere aankleding van de vergaderruimte. Verschillende pretparken en dierentuinen bieden ook vergaderruimtes aan en deze kunnen gezien worden als enigszins ludiek en informeel. Denk hierbij aan een vergaderruimte in een dierentuin die allerlei dierenmotieven mee heeft gekregen of een vergaderruimte bij de Efteling die aangekleed is met kleine details uit het pretpark.

Probeer niet teveel van locatie te wisselen. Elke keer als er gewisseld wordt zal het even aanpassen zijn voor de aanwezigen van de vergadering en kan dit de concentratie van mensen storen.

Kledingbedrijven zouden akkoord moeten tekenen

Enkele maanden geleden is er een grote fabriek in Bangladesh in brand gevlogen waardoor er meer dan 1100 arbeiders om het leven kamen. De discussie over foute kledingbedrijven laaide toen verder op. In de fabriek waren namelijk ook enkele bekende bedrijven gevestigd terwijl de arbeidsomstandigheden slecht zouden zijn. Lilianne Ploumen, minister Buitenlandse Handel, uitte daarom ook felle kritiek op deze kledingbedrijven.

De minister richt zich vooral tot bedrijven die kleding laten produceren in fabrieken waar de arbeidsomstandigheden niet aan de eisen voldoen. Hierdoor konden onder andere de Wibra, Prénatal en Coolcat kritiek verwachten. De bedrijven werden meerdere malen gewezen op het nemen van hun verantwoordelijkheid. Het blijkt dat er niet werd geluisterd, want Ploumen zet de bedrijven publiekelijk ten schande.

Coolcat, Prénatal en Wibra zouden weigeren om een akkoord te tekenen waarin zij overeenkomen dat de veiligheid van textielfabrieken verbeterd wordt. Eerder noemden we al de fabrieksbrand in Bangladesh, wat de aanleiding voor het maken van dit verdrag is. De bedrijven zouden eigenlijk maar één keuze hebben, meent minister Ploumen.

Als de kledingbedrijven het akkoord niet tekenen, zullen zij de geloofwaardigheid bij klanten verliezen. De drie grote retailers zouden op dit moment niet aan de juiste kant van de lijn staan. Het is namelijk wel degelijk mogelijk om goed je best te doen en de kleding wordt er niet duurder op. Het is de Zeeman, H&M, V&D en C&A namelijk wel (deels) gelukt.

Tegenreactie

Coolcat directeur, Roland Kahn, meldt dat je iemand niet aan de schandpaal hoeft te nagelen als je zelf niet zonder zonden bent. Hij vindt dat de minister zomaar wat roept en er is nog helemaal geen duidelijkheid hoe de brancheafspraken de Bengaalse kledingindustrie precies verder zullen helpen.

Onduidelijk is ook hoe bedrijven van grote kledingmaten zich aan de regels houden. Hier verschijnt namelijk maar weinig over in het nieuws. Daarom kunnen we er vermoedelijk vanuit gaan dat merken als Absolut, Zhenzi, Rimini, Patago en Choise zich aan de afspraken houden.